,

http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=product_store&aff_code=201c16d90&campaign_unique=7c0960f13&unique=38c51cf33

Friday, March 30, 2012

Roman foileton Practica- Ultimul episod

“Am ajuns, suntem in Baia de Arama” zice cineva in spatele meu, iar eu deschid ochii larg, dar degeaba ca era déjà noapte. Ma uit in dreapta si nu-l vad pe Lucian, unde o fi plecat?

“E jos , vorbeste cu politia” zice aceasi voce care ma trezise cu 2 minute inainte, brusc imi amintesc de Clopotel, oare urmeaza marea perchezitie? Dar de ce nu sunt pornite semnalele luminoase ? Unde sunt mascatii? Sau au trecut Sarbatorile de Iarna?. Ma dau jos si pana ma adaptez cu lipsa luminii aud o voce spunand: “Incepe cazare pana termin eu aici”(era Lucian), ma conformez si merg catre pensiune, unde vad niste oameni foarte “primitori” si nerabdatori sa primeasca 100 de calatori ce erau asteptati de 4 ore de Politia Romana. Ne cazam, o parte aici si o parte la 2 pasi locali (cam 15 km in conceptia noastra) si apoi ne reunim pentru a afla ultimele noutati de la Emisiunea: ”Politia in Actiune" nu era vorba de cea de la TV, ci de a noastra, de unde aflam ca nu vom fi perchezitionati , dar ca va trebui sa cautam clopotelul printre oamenii nostri ,cu speranta sa fie gasit si returnat. Clopotelul nu a iesit la iveala. Poate pentru ca” Nu l-am luat noi” dar ramanem cu o impresie buna legata de cei de la Politie.

Ulterior coboram la un Dans cu dedicatii, pentru domnii din localitate, care incercau sa ne cante cateva manele de succes, dar fara a primi aprecieri din public. Unii s-au retras la un Bolt Chinezesc ,ce a facut in jur de 3 victime in acea seara de bateau la usa camerei sa vada daca pot iesi..

Dimineata devreme plecam catre ultima Cazare a excursiei trecand pe la Manastirea Curtea de Arges apoi pe la Vidraru si pe la Cetatea lui Vlad Tepes de la Poienari.

Lacul Vidraru


Sarpele uman ce ataca Cetatea Poienari



Cetatea cucerita


Dupa ce am vazut atatea minunatii, purcedem la drum cu speranta de ajunge la mai repede la cazare. Facem o mica oprire de aprovizionare la Campulung Muscel, unde, pentru a nu fi plictisitoare excursia, unul dintre autocare primeste o amenda pentru ca a incercat sa intoarca pe sens interzis. Intrebam de Cabana Voina si suntem indreptati in directia cea buna, era deja noapte, urmau 18 km de parcurs si apoi binemeritatul somn, cand, ce sa vezi?

Unde ne-am gandit noi sa dormim....


Drumul nostru cand era, cand nu prea era (afectat fiind de meteoritii care isi facura toti crater drept in fata noastra) se crease o atmosfera placut, oboseala, noapte, sofer nervos, masina tremura din toate incheieturile cu toate ca mergea cu a I a, Cabana nu se vedea.


Dupa un timp gasim minunata cabana si ne dam cu totii jos din masina, intr-un frig taios, sa ne cazam. Ei si cum strigam de zor acolo: O CAMERA DE 7 PERSOANE, ALTA DE 6 etc, aud in spate: Domnule profesor a lesinat o fata.

Cand intorc privirea vad o fiinta plapanda care facuse o cadere de calciu si care nu era constienta, inca vreo 4 care dadeau prim ajutor, pe Cristi cum ii tinea limba ca sa nu si-o inghita (de atunci m-am hotarat sa urmez niste cursuri de acest gen, pentru ca se dovedesc foarte utile)

In timp ce fata lesina si isi revenea cu o ciclicitate daunatore oricarui psihic de privitor, noi am intrebat la receptie daca au cazat vreun specialist, am incercat sa sunam la salvare, dar nu aveam semnal, iar cei 100 de oameni adunati cu bagajul sa se cazeze se intrebau: Aveti camere de 2 persoane? Unde Dansam? Imi e frig , ne mai tineti mult aici? Tu nu vezi ca a lesinat cineva?Frumoaso cu cine dormi la noapte?

Calvarul acesta a tinut cateva minute, dupa care am inceput din nou sa cazam lumea si a aparut si o familie de doctori carora le-am incredintat pacienta (care ulterior si-a revenit).

Cand totul s-a rezolvat am baut un rachiu sa ne revenim, apoi s-a organizat un dans si Bolt Chinezesc, de data aceasta cu mai multe victime.

In ziua urmatoare am plecat intins spre Iasi cu o pauza la Namaiesti si cu speranta de a fi lipsiti de alte aventuri.

Schitul Namaiesti



Am ajuns acasa cu toti sanatosi si un pic mai frumosi (glumeam) Multumesc pe aceasta cale colegilor Oana Stoleriu, Cristi Stoleriu si lui Lucian Sfica precum si studentilor de la Mediu, Turism si Hidro-Meteo si celor 4 chinezi Jiao, Liu, Ling si Zhang pentru aceasta excursie placuta.


PS: Multumiri sincere Sectiilor de Politie de la Olanesti si de la Baia de Arama pentru amabilitate, precum si Serviciului de Ambulanta de la Targu Jiu si medicilor de la Voina.

No comments:

Post a Comment