,

http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=product_store&aff_code=201c16d90&campaign_unique=7c0960f13&unique=38c51cf33

Friday, March 30, 2012

In China s-a construit un hotel cu 15 nivele in 6 zile

Am auzit recent de acest caz si m-am gandit sa postez si eu filmul pe blog pentru ca mi se pare impresionant (chiar daca voi fi categorisit comunist ). Sunt sigur ca au pregatit mult acest film, trebuie sa fie sute de ore de proiectare si de organizare a santierului astfel incat oamenii aia sa nu se incurce in timpul constructiei, insa vad ca Chinezii au ales un alt mod de a comunica cu lumea prin imagini. E cu siguranta o demonstratie a fortei economice a Chinei, insa asta nu reduce cu nimic valoarea ideii si punerea in practica a acesteia. Ark Hotel, devenit punctul de atractie al unui orasel din centrul tarii, este construit in intregime din materiale prefabricat si poate rezista la un cutremur de 9 pe scara Richter.

O serie de inovatii sunt incluse aici, astfel incat :
- se consuma de 6 ori mai puţin material: chiar dacă materialelor de constructii sunt mult mai usoare (250kg/m2) decât materialele tradiţionale (peste 1500kg/m2), structura este solida si bine izolata fonic.
- este de 5 ori mai eficientă energetic: izolare termica 150mm pentru pereti si acoperisuri, triple ferestre cu geamuri plastic, iluminare cu LED-uri, etc .
- este de 20 de ori mai eficienta purificarea aerului: după 3 nivele de purificare , eficienta epurarii pentru aerul proaspat ajunge la 95% -99.9%;
- s-au produs doar 1% deseuri de constructii: toate componentele sunt făcute in fabrică, deseurilor din constructii care sunt in principal materialele de impachetare.
Desi ritmul de lucru a fost unul infernal, niciun muncitor nu a fost ranit!

Respect

No comments:

Post a Comment