,

http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=product_store&aff_code=201c16d90&campaign_unique=7c0960f13&unique=38c51cf33

Friday, March 30, 2012

Pescuitul in sezonul secetos in Mali

Pentru oamenii Dogon din Mali, o zi a anului este extraspecialae. Este ziua în care interdicţia de pescuit pe lacul sacru Antogo este ridicată pentru 24 de ore, nu ca pescarii care ar avea nevoie de atat de mult timp. Pe malurile acestui iaz pescarii aşteapta in numar mare semnalul,un singur foc de arma, pentru a intra in în apă înarmati cu coşuri de nuiele si a goli lacul de peste în câteva minute.
Acest obicei este instituit de batranii satului si are loc in perioada cea mai gea a sezonului secetos, inainte de venirea ploii si a belsugului, asiguradu-se in acest fel o masa imbelsugata familiilor.Peştii capturati se numesc Clarias - un somn care trăieste în noroi iar numarul lor se reface in sezonul ploios cand lacul se umple de apa si de peste.

Dogon sunt un popor din Africa de Mali . Această populaţie de aproximativ 240.000 de oameni, ocupă regiunea de Bandiagara faleză la sud de râul Niger şi unele grupuri sunt alocate în teritoriile adiacente Burkina Faso . Acestia sunt în mare parte fermieri şi au o abilitate speciala ca fierari şi sculptori.

No comments:

Post a Comment