,

http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=product_store&aff_code=201c16d90&campaign_unique=7c0960f13&unique=38c51cf33

Friday, March 30, 2012

Roman Foileton: Practica de primavara Episodul II

Ei si ne trezim noi a doua zi in minunatul Olanesti si degraba am purces catre matele uriasului, un loc cunoscut peste mari si tari pentru mirosul de sulf din zona, ce a reusit a muta nasul participantilor nostri la trafic.

Innebuniti de placere, plecam cu totii sa ne curatam de pacate la Manastirea Hurezi si de acolo catre casele boieresti fortificate de la Maldarasti. Ajungem la locul cu pricina dupa un mic ocol( a se citi ratacire) si incepem cu toti vizitarea Casei lui I. GH. Duca, Culei Duca si Culei Greceanu fara sa stim ca din acel moment calatoria noastra va deveni cu adevarat interesanta.

Dupa Maldarasti ne indreptam catre Pestera Muierii, unde intram cu greu noi 95 si inca 20 de calatori din Corabia, asfel incat s-au ocupat toate locurile si am vizitat pestera in picioare usor aplecat de spate. Satui de mersul piticului, guano si de loviturile de cap aplicate cu nonsalata rocilor de deasupra noastra, reusim sa revenim la suprafata dupa un timp.

De acolo mergem la Targu Jiu, unde il omagiem repede pe Brancusi si plecam degraba spre centru urbei pentru a manca si adapa. Ghiftuiti, ne indreptam catre Tismana unde urma sa ramanem peste noapte.

Cand ajungem acolo era asa de intuneric, ca nici semnal la telefon nu gaseai ce sa mai spunem de cele trebuincioase omului pe linga casa la ceas de seara. Facem un efort si iesim la dans, toti 98 ascultam acelasi CD (cu 12 melodii ) de vreo 7 ori dupa care ne ia cu somn numai ca un membru al echipajului se imbolnaveste si e nevoie sa apelam la Ambulanta pentru mai multa siguranta.

Dimineata cand ne uitam in trasuri numaram doar 97 unul ramasese sa dorma inca “un pic”se formeaza un commando Hidrometeoric si personajul este ridicat in chiloti si cu bagajul nefacut si este depus in trasura grupei lui ( dupa vreo ora era treaz).

Plecam imediat catre Ponoare, sa vedem Podul lui Dumnezeu. Odata ajunsi acolo savuram pret de un ceas minunata priveliste si ne pornim din nou la drum facem 3 km cand, deodata se aude din spate: mi-am uitat Geaca! oprim autobuzul, coboara persoana si merge pe jos in cautarea bunului uitat.

Si cum stateam noi asa aud o vocea grava care spune: E grav, trebuie sa vb la telefon…pun mana pe telefon si aud ca lipseste un CLOPOTEL de la Muzeul din Maldarasti si ca primii vizati suntem noi si ca s-au facut filtre pe drumul catre Sibiu si catre Pitesti pentru a ne interoga si perchezitiona. Raman fara cuvinte, in 2 minute raman si ceilalti colegi fara cuvinte Lucian, Oana si Cristi. Anuntam prin microfon ca daca cineva a pus mana pe clopotel va fi torturat, exmatriculat apoi iar torturat raman si ei fara cuvinte.

Vorbim cu cei de la muzeu si le spunem sa nu mai faca filtre, pe acolo pe unde nu vom trece si sa aiba in vedere ca dormim la Baia de Arama dupa ce vom vizita Baile Herculane si Orsova.

Se intoarce si geaca cu tot cu fata si pornim la drum, bantuiti de gandul ca suntem vazuti ca niste HOTI fiecare isi imagineaza intalnirea cu politia, unii ar prefera politiste.

Ajungem dupa un timp la Orsova apoi la Dubova si pornim urcusul spre Ciucarul mare (dupa noi vine si un caine tare dragalas), ajungem sus si incepem sa facem fotografii, cand apare cealalta jumate de grup, care ne spune ca stapana catelului, vrea sa sune la Politie si sa anunte furtul animalului coboram in fuga sa returnam cainele inainte de a fi dati in urmarire generala.

Urcam in autobus ,dupa o mica oprire in Herculane , continuam drumul catre Baia de Arama unde urma sa dormim ca niste belferi.

Acolo ne intalnim cu un echipaj de Politie si cu un set de localnici manelomani insa mai multe in episodul III.

Victimele izvoarelor de apa sulfuroasa



Locul de unde lipseste clopotelul Casa Duca





Fotografiem coloana



Batranul si Berea




Domnul Sfica fugarind credinciosii cu nuiaua



Noi si corpul delict...catelul mic din centru




Pe display a fost surprins momentul in care un grup de studenti incercau sa-mi aplatizeze teasta



Pentru fotografii mai artistice din practica intrati pe fotoblog in dreapta ecranului...

No comments:

Post a Comment