,

http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=product_store&aff_code=201c16d90&campaign_unique=7c0960f13&unique=38c51cf33

Tuesday, March 13, 2012

Muntii Rodnei - februarie 2009

Ei dragii mosului, apoi haideti sa va povestesc aventura aiast, cum de s-o petrecut ea, dintr-un capat in celalalt.  

De ceva vreme, voinicii nostrii isi pusesera in gand, ca sa ajunga la Craiasa Zapezii care cica traia cocotata in varf de munte pentru a nu fi rapusa de Soarele orbitor din vale.

Apoi dupa ce graisera ei vreo saptamana intreaga, s-au apucat de cautat cele trebuincioase pentru un astfel de drum anevoios. Asa ca se intalnira si cu Jupin Lucian ghicitorul de vreme, care repede o asezat 10 foi de ceapa si o citit in ele ca vremea va fi de partea lor.  

Cu o astfel de veste pornira spre targ sa cumpere de la negutatori: haine, papuci, toiage si merinde care sa le ajunga cat o tine calatoria. 

Duminica dupa asfintit isi dadura intalnire in gara pentru a se sui in balaurul de fier ce trebuia sa-i duca langa munte. Am uitat sa va zic ca 8 voinici au plecat in aceasta calatorie, 7 de la miazazi si unul de la miazanoapte si ca ei se intalnira in zorii zilei la poalele muntelui.

Dar cine-s acesti voinici?



Spanu zis si Bunelu, fara dinti si fara par el are vederea slaba dar pluteste pe zapada, ca sa-l dobori tre dai Stroh la halba.
Mustaciosul sau Marmota somnoroasa el se da batran si neputincios ca sa pacaleasca zmeii tineri care-i nesocotesc puterea, ii place sa doarma la picioare si il dobori cu cuvantul ACASA.




Blondul sau MISHEL el e negociatorul grupului scotind cate un galben de la fiecare om de la care cumpara ceva, se da cu creme albe si canta la pian. Poate fi doborat doar prin ghicitori .
Sergiu zis si Hiena Mica poate rupe zapada ca un plug, se hraneste cu MOCOVI si poate fi doborat doar daca i se da sa tina ceva in maini.




Silviu zis si Hiena Mare pune voinici la drum cand is cuprinsi de lene, cand casca poate sa te infulece din greseala, poate fi doborat de somnul de la pranz.
Palpiduc sau Sfarma Piatra poate fi bun si manios in acelasi timp, face mancare buna si poate fi doborat doar in timp ce vorbeste la telefon.   





Dan Papuc zis si Adidas prinde in poze tot ce trebuie in misiune, are parul mare si o rezistenta mare , poate fi doborat doar de Cathy.
Alex bulan zis si Coapsa e bun la gasit poteca fara capcane, se poate ascunde in paru-i mare si poate fi eliminat dintr-un telefon daca asta e din Belgia.

Si dupa cum va spuneam, dupa ce se intalnira la poalele muntelui, tocmira un om sa le duca desagii cat mai sus la deal, dupa ce au coborat din sanie, i-au dat omului galbenii cuveniti si au pornit la drum catre casa padurarului unde aveau de gand sa se hodineasca o zi, insa Craiasa Zapezilor, suparata de indrazneala lor, le-a trimis o pacla groasa de au ratacit voinicii nostrii o zi intreaga in cautarea cabanei, chiar daca erau la o aruncatura de sulita de ea.


Ajunsi intr-un tarziu la cabana se pusera cu totii pe dormit claie peste gramada , nu de alta dar padurarul nu avea loc decat pe 4 oameni, dar voinicii nostri se intelesesera degraba care si cum sa stea. A doua zi, dis de dimineata, au purces oamenii nostri la drum, si cum mergeau ei asa Craiasa Muntilor a trimis catre ei multa caldura si lumina, de parca incerca ea sa mi-i topeasca. Dupa ce asudara fiecare precum caii cei batuti de stapanii lor pentru a trage la deal un car greu cu pietre, le iesi in cale un  izvor, aflat la radacina unui copac maret, unde-s ostoisera cu totii setea.


Plecand ei de la izvor au ajuns degraba in padure, acolo Stramba Lemne incerca intr-una sa ii tina de picioare sau de maini pentru a le incetini drumul, insa flacaii nostri trecura si peste asta pana in ceasul serii si se apucara de facut culcusul in zapada mare de pe munte. Au facut ei un adapost , pe jumatate in nea pe jumatate acoperiti cu o panza vrajita ce tinea vantul departe de fetele lor , apoi au gustat ceva merinde , au  baut dintr-o licoare fierbinte in care au pus 4 picaturi din Stroh-ul cel vrajit si datator de energie, cumparat pe bani grei de la un negustor de potiuni magice din targul Iesilor.


Urmatoarea zi s-au trezit cu noaptea in cap pentru a continua drumul, au incarcat desagii in spate, au incaltat condurii cei fermecatiti si au pus mana pe toiagele de drum si au reusit cu greu a ajunge pana pe culmea Imparatului Rosu. Dar acolo, ce sa vezi? 


Zapada era mare si pusa in valuri, parca anume ca sa le fie greu a o trece, apoi pietre multe si mari erau presarate pe traseu sa nu mai spunem de cat de inclinate erau potecile si de cat de abrupte crestele. Se vedea de departe ca drumul lor nu va fi usor si intelegand asta s-au pus iar pe facut casa in zapada si pe a cauta drumul ce aveau sa-l urmeze a doua zi. 



Craiasa Muntilor, vazand ca baietii nostri nu-s veniti pentru a o ponegri se mai indupleca si le facu cadou un apus de soare cum nu s-a mai vazut. Cadoul acesta fu primit cu fericire de voinici, care erau mai increzatori acum in sansele de izbanda ale drumului lor. 



Uitasem sa va spun ca pentru a o indupleca pe zana, baietii plateau zilnic, un tribut acesteia....in fiecare zi se rupea ceva: un toiag, o iurta, un ceaun, o cutie magica de facut poze, iar un toiag, focul la purtator, un alt toiag, un topor etc. 

Cand se crapa de ziua a 4 oara ei iar pornira la drum pe cea mai grea cale cu gandul de a ajunge la Maria Sa Ineut fiul Lui Ineu si a Craiesei muntilor spre ai lasa un semn de pace si spre a fi binecuvantati. 

Cum facura cum nu facura , ca au reusit a trece partile grele ale traseului astfel incat la pranz stateau deja de vorba cu Ineutzu.Acesta, bucurios, ii tinu in loc pe baieti cat vru el , inconjurandu-i intr-o pacla laptoasa, de nu aveau cum pleca chiar de ar fi avut harta magica cu ei. Dupa o bucata de vreme pacla se lasa si Maria sa Ineutzu le arata drumul baietilor catre tatal sau Ineu, iar acestia degraba au pornit spre el.



Cum au ajuns la poalele Marelui Ineu 5 dintre ei au auzit un glas din ceruri care le spunea sa stea pe loc pentru ca nu vor putea trece mai departe in acea seara, si asa si facura.


Ceilalti 3 trecura inseuarea si se dusera catre VF.INEU, dar in scurt timp, acesta le-a spus si lor sa se intorca cat de repede acasa pe drumul cel mai scurt spre a nu fi prinsi de furtunile ce aveau sa vina. 





Intre timp cei 5 se culcara toti unul peste altul intr-o casa facuta pentru 3 pusa undeva langa seaua dintre Ineu si Ineut, cu gandul ca a doua zi sa-i urmeze pe primii 3. 



Dimineata insa  a venit cu vreme rea: ceata, vantul si zapada i-au facut sa caute un drum bun si scurt de coborat din munte, acum ca misiunea de a-l fi salutat pe Maria Sa Ineut fu indeplinita. Asa si facura, au strans tot ce mai aveau intreg in desagii grei si au plecat fara a manca sau a bea apa, catre casa. drumul a fost lung si presarat cu zapada, gheata, apa, ceata si soare, dar pana la urma au ajuns cu totii bine la casa Boierului Grapinii din Shantz....acolo se intalnira cu ceilalti 3 voinici plecati sa trimita mesajul de pace catre Vf. Ineu si se pusera pe mancat si pe baut 2 zile si 2 nopti. 

Si pot sa va spun si un secret ...cica ca unul dintre voinici a vazut-o pe Craiasa Muntilor si asta i-a luat vederea pt 3 zile insa acum voinicul e sanatos si voios. 

Si am incalecat pe o sea,

Si am incheiat povestea asa.

De n-ar fi fost nu v-as fi povestit!
PS: Multumesc intregii echipe petru saptamana petrecuta impreuna, sper sa continuam traditia si in anii care vor veni.


MAI MULTE FOTOGRAFII PE FOTOBLOG









No comments:

Post a Comment