,

http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=product_store&aff_code=201c16d90&campaign_unique=7c0960f13&unique=38c51cf33

Friday, March 30, 2012

Roman-foileton - Practica de primavara ep.I

A venit momentul sa vorbesc despre practica. Anul acesta, Urania a prevestit ca Asteroizii vor creea confuzii in viata tuturor nativilor, eu nu am crezut, insa din cate am observat mai toate calatoriile au avut un caracter initiatic sa spun asa.


Se anunta o practica normala cu 98 de persone de la 3 sectii: Mediu, Hidro-Meteo si Turism pastorite de 4 dascali,3 ochelaristi si Oana la care se adaugau 4 participanti din China.

Ne-am imbarcat in cele 2 autobuze de croaziera RVG si am pornit la drum cu vant din pupa dupa numai cateva ore de mers o parte din echipaj a strigat: ”OM LA APA” in sensul ca erau oameni care aveau prea multa apa in ei si incercau sa creasca productia de cereale a tarii, prin irigatii necontrolate si nesubventionate de stat.

Dupa cateva opriri pe la manastiri, palate si prin Cheile Bicazului am poposit la Baile Tusnad pentru a ne odihni trupurile frante in hanurile aflate pe traseu.

Dimineata devreme am tasnit ca niste muguri catre autocar, cu speranta de a vedea cat de multe din minunata tara insa fiind o zi de marti cu 3 ceasuri rele, dupa ce am vazut lacul Sf. Ana, nu am mai reusit sa ajungem nici la Racos nici la Sinca Veche asa ca am plecat intins catre Sibiu unde ne asteptau 98 de paturi pentru cei 98 de pitici numai ca acestea erau impartite in 4 palate, aflate la o oarecare distanta unul de celelalt.

Dupa ore de cautari, gasiri si regasiri am reusit sa plasam toti strumfii in paturile rezervate si sa ne relaxam la o maslina intr-un han Italian specific regiunii ;).

Dimineata, dupa ce am savurat un carnat sasesc (cu spectatorii inclusi in pret) in Piata mare a orasului, si dupa ce am demonstrat ca am platit biletele de intrare in muzeul de etnografie internationala….in drumul nostru spre iesire din acesta, ne-am indreptat catre Dumbrava Sibiului.

In Dumbrava, un ghid se ofera sa ne explice cate ceva, eu vazand ca este bugetar (deci bogat ca si mine) ma ofer sa-l rasplatesc insa el ma refuza intr-un mod onorabil (bagandu-ma pe mine intr-o situatie penibila de o rara frumusete epica -motiv pentru care il apreciez sincer si in ziua de azi). Dupa vizitarea celui mai mare muzeu in aer liber din Romania si dupa ce am savurat si o ciorba de fasole cu afumatura in incinta acestuia, purcedem la drum catre baile Olanesti.

Trecand prin Defileul Oltului si apoi vizitand Cozia visam cu totii la un mezel proaspat, degustat la Macelariile din Ramnicul Valcea, insa lipsa unei parcari Mari de TIR pe marginea bulevardului central din oras, ne-a ferit de aceasta placere, asa ca ne-am indreptat, cu invarteli repezi de roata, catre Olanesti.

Dupa o cazare indelungata, o masa imbelsugata si un pahar de visinata (nu am gasit alta rima) am coborat cu toti la dans. Hora insa, nu a decurs conform programului, mici incidente inregistrandu-se intre fanii echipelor participante, astfel incat unele fete au maltratat la propriu o serie de masculi de prin preajma.

Fara a auzi de aceste ispravi, Potera din zona a facut o vizita voinicilor nostri pentru o discutie preventiva despre cursul valutar si situatia economica Globala, fara insa a administra amenzi partilor implicate in liniste. Ce s-a intamplat a doua zi? O sa aflati maine.

Mlastina Mohos




Drumul nostru era rezervat atelajelor



Unii spun ca Romanii beau prea multa bere.....ceea ce vedeti, sunt BAGAJELE UNOR TURISTI GERMANI....unde sunt hainele? sub navete? :P





Ajutorul dat de Plaiesii moldoveni, negustorilor de piatra seaca din Sibiu..




Marinarii din Vaslui cuceresc rutele lacustre transilvane




mai multe fotografii pe fotoblog in scurt timp....

No comments:

Post a Comment