,

http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=product_store&aff_code=201c16d90&campaign_unique=7c0960f13&unique=38c51cf33

Wednesday, February 29, 2012

Imaginea Romaniei

Initial nu aveam de gand sa abordez subiecte sensibile precum scandalul iscat de vizita in Romania lui Anthony Bourdain (realizator de emisiuni culinare transmise pe postul de televiziune Travel &Living), insa azi mi-a trecut prin fata un alt reportaj realizat in Romania si m-am gandit ca nu ar fi rau sa fie prezentate impreuna pentru a vedea mai usor ce este fictiune si ce este realitate in imaginea creionata de realizatori. Asadar m-am hotarat ca astazi si maine sa postez link-urile pentru a auzi comentariile voastre.

Voi incepe cu Anthony Bourdain si filmul sau, care a fost realizat partial cu bani de la guvernul Romaniei, ceea ce inseamna ca si traseul a fost stabilit probabil tot de autoritatile noastre respectiv: Bucuresti, Bran, Poiana Brasov, Brasov, Sigetul Marmatiei si Sapanta. Eu personal l-as fi trimis pentru o excursie culinara in Delta Dunarii pentru ca oricum e unica in felul sau, cu toate ca nici Moldova sau Oltenia nu sunt de lepadat. Oricum una peste alta din acest film rezulta o imagine... va identificati cu ea? A exagerat realizatorul?

Tariful de 10 euro/metru patrat, care trebuie platit pentru a filma la Curtea Veche este cam piperat, mai ales pentru cineva care avea aprobare de a filma de la minister.

Oricum va las sa vizionati aceste filmulete si va intreb....daca un singur ziarist a facut atata valva, ce se va intampla intre 2-4 aprilie in timpul summitului N.A.T.O., cand vor ajunge in Bucuresti 1500 de ziaristi?

PS: Nici realizatorul nu a fost obiectiv totusi.


















No comments:

Post a Comment