,

http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=product_store&aff_code=201c16d90&campaign_unique=7c0960f13&unique=38c51cf33

Tuesday, February 25, 2014

Ruperea USL....mergem înainte pentru Romania?

        Sunt dezamăgit de ruperea USL și cred ca alături de mine,  mai sunt câteva zeci de mii de oameni, care au văzut în USL 2 lucruri:  
    -a) un mijloc de a scapa de (cei care închid spitale) PDL si de omul care are întotdeauna dreptate (TB) si     -b) forța politica ( nenaturala dar necesara) care are o majoritate suficienta pentru a schimba câteva lucruri în țară.( de la constituție... la regionalizare)
Cu toții știm ca toate partidele sunt mai mult sau mai putin  bune sau corupte, dar PDL-ul vroia sa schimba paradigma societății...vroia un stat minimal.....și poporul nu dorea asta și a arătat-o la vot.
        Nu înțeleg de ce PNL-ul a decis sa riște tot pe cartea lui Klaus Johannis? ...Cine este el? A lipit afișe pentru PNL? A apărut la TV ca sa apere poziția partidului? A făcut ceva pentru PNL?...nu cred........și nu înțeleg ce promisiuni au primit cei din PNL pentru a ieși asa de brusc de la Guvernare? ce pact au făcut cu TB?
       In loc sa se vorbească de creșterea economica de 3,5%, obținută de cele doua partide în 2013( cu agricultura si exporturi)..în loc sa se vorbească de creșterea absorbției europene de la 11 la 33%, de reducerea TVA la pâine, reîntregirea salariilor....etc....ei se cearta pe ce?....pe un primar? doar pentru ca este german?...dacă era roman sau ungur sau țigan avea aceiași susținere? nu cred

       POATE CA O POSIBILA EXPLICAȚIE AR FI CA:
             "La alegerile europarlamentare din 22-25 maI 2014 ,Partidul Popular European (PPE) ar obţine 202 mandate , faţă de 274 cât are în prezent, în timp ce Alianţa Progresistă a Socialiştilor si Democraţilor (S&D) ar creşte de la 194 de mandate în actuala legislatură, la 221, conform sondajului realizat de VoteWatch Europe, în colaborare cu Burson-Marsteller/Europe Decides.
                Rezultatul votului este mai important ca până acum, întrucât formaţiunea cu cele mai multe mandate în PE ar putea da preşedintele Comisiei Europene."    cu alte cuvinte, PNL-ul  se hotărăște sa susțină un lider popular la conducerea UE in defavoarea unui lider socialist. Merkel si Barosso apartin popularilor europeni..............mi se pare ca  legătura dintre Merkel si Johannis e aproape evidenta.
               Personal eram decis sa votez Antonescu la președinție ....chiar dacă unii îmi spunea zilnic , ca acest Căcărau nu poate fi președintele tarii. Bănuiesc ca de acum încolo , posturile TV care au vorbit de prostia lui Căcărau, îmi vor expune doar calitățile lui Antonescu........iar ne vor sugera ca suntem prosti dacă nu gândim ca ei.....( E greu sa gandesti ca ei , pentru ca se schimba de la o zi la alta)....Eu nu-l voi jigni pe Antonescu, doar ca nu înțeleg, cum de poate sa stea la masa cu niște oameni care l-au jignit 3 ani fără întrerupere....? ce s-a schimbat?
              Din punct de vedere regional , dezamăgirea este și mai mare, pentru ca PNL-ul a fost singurul partid care a avut curajul sa ceara Bucureștiului( după alegeri) , banii pentru Aeroportul Iași ( promis in campanie) sau pentru Autostrăzile din Moldova ( promise in campanie.).......a avut mai mult coloana vertebrala decât PSD-ul........pentru ca , mai apoi, sa sfârșească într-o penibila demisie colectiva pentru Johannis?......
Cred ca au făcut niște  calcule greșite, cred ca se încred prea mult în promisiunile unora......
Mai mergem înainte pentru Romania?.......... sau nu? pentru cine mergem? în ce direcție?


No comments:

Post a Comment